Life

Dit is de Russische Tesla-killer, van Kalasjnikov

24 augustus 2018 10:20 Aangepast: 16 november 2018 10:44
De stoere retrolook van de Supercar CV-1, gebaseerd op een auto uit de jaren zeventig. Beeld © AFP

Na BMW, Mercedes en Porsche is er voor Tesla nu ook concurrentie uit Rusland: wapenfabrikant Kalasjnikov geeft met de elektrische auto CV-1 zijn visitekaartje af. Dit zal Elon Musk doen sidderen.

Met Model S, Model X en Model 3 heeft Tesla de markt voor elektrische auto's opengebroken. De concurrentie begint op gang te komen, en nu laten ook de Russen van zich spreken.

Kalasjnikov was tot nu toe bekend als het bedrijf achter het beruchte wapen AK-47, geliefd bij menig terrorist of guerrillastrijder. Maar het bedrijf begeeft zich nu op een heel ander terrein en heeft een prototype elektrische auto ontwikkeld: de 'electric Supercar CV-1'. 

De Electric Supercar CV-1 is gebaseerd op de IZh 2125 Kombi, tussen 1973 en 1997 een populair automodel in Rusland.

Retro uit de Sovjet-Unie

De Tesla's van Elon Musk zien er misschien snel en hip uit, Kalasjnikov gooit het over een andere boeg. De wagen heeft heeft een echt retro-uiterlijk en is, naar verluidt, dan ook gebaseerd op een hatchback uit de zeventiger jaren, toen de Sovjet-Unie nog in al zijn glorie bestond.

Miniatuurvoorbeeld

De achterkant van de CV-1. Beeld: Kalasjnikov

Volgens Kalasjnikov zelf zit er in de CV-1 een aantal complexe systemen, met technologie waardoor het bedrijf niet onderdoet voor Tesla. De auto zou dan ook een topsnelheid hebben die hoger ligt dan die van elektrische auto's die nu rondrijden. Na een keer opladen zou je er 350 kilometer mee kunnen rijden.

Wanneer de wagen op de markt komt, is niet bekend. En niet wat het model moet gaan kosten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van