Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

05 mei 2012 17:34

Gebruikers klagen over werk.nl

Gebruikers klagen over werk.nl

Tientallen gebruikers vertelden RTL Nieuws welke problemen zij met werk.nl hebben. Naast het aanbieden van ongeschikte vacatures ergeren veel gebruikers zich aan de onbereikbaarheid van de site.

Op Twitter laten gebruikers zien dat ze zich ergeren aan dat de site niet bereikbaar is. Veel werkzoekenden geven aan dat site ook regelmatig vastloopt als ze bezig zijn met solliciteren. Als je ingelogd bent, word je na 15 minuten automatisch uitgelogd. Opnieuw aanmelden levert vaak onbegrijpelijke foutmeldingen op. Daarnaast werkt de site niet goed in Internet Explorer.

Veelgehoorde klachten:

Ongeschikte vacatures aangeboden

Een groot probleem is de koppeling van werkzoekenden aan passende vacatures. Onze researchredactie nam zelf de proef op de som en maakte een aantal nepaccounts aan. Zo worden er op werk.nl tientallen tandartsen gezocht. Er werd een cv aangemaakt voor een werkloze tandarts. De website bood echter geen enkele van de passende vacatures aan. De enige vacature die volgens werk.nl geschikt was, was die voor een mondhygiënist, terwijl dat onder het niveau van een tandarts is.

Problemen met invullen van cv

Veel gebruikers geven aan dat ze problemen hebben met het invullen van hun profiel en cv omdat ze worden gedwongen de termen van werk.nl te gebruiken. Als werk.nl een opleiding of functie van een werkzoekende niet kent, is diegene verplicht een andere term te kiezen. Vaak sluit het dan niet precies aan bij wat de werkzoekende gedaan heeft. Het aanbieden van een passende vacature wordt daardoor ook lastiger.

"Ik ben een paar jaar medicijnbezorgster geweest. Dat is best een verantwoordelijk beroep. Het is voor mij ook relevant om op mijn cv te zetten omdat ik een baan in de zorg zoek. Maar werk.nl kent dit beroep niet en geeft dan als suggestie folders bezorgen. Nou, dat lijkt er dus totaal niet op.", aldus werkzoekende Mieke Koning.

Moeilijk zoeken naar vacatures

Op werk.nl kun je ook zelf zoeken naar interessante vacatures. Vaak gaat dat goed, maar sommige gebruikers hebben ook daar problemen. Zo ging een werkzoekende bijvoorbeeld op zoek naar een baan als timmerman. Hij vulde allerlei eisen over onder andere zijn salaris in. Werk.nl gaf aan dat er 39 vacatures zijn. Als hij geen aanvullende eisen invulde, kreeg hij er slechts 12.

"Het zoeken naar vacatures in het grote aanbod is geen eenvoudige opgave.", volgens die werkzoekende. Hij zocht dus ten slotte op het bredere begrip 'hout' in de hoop dat hij dan alle vacatures voor timmermannen te zien zou krijgen. Het grootste gedeelte van de gevonden vacatures bleek echter niets met die sector te maken te hebben.

Contact met werkcoach

Werkzoekenden hebben eigenlijk alleen contact met hun werkcoach via de website. Daar is de zogenaamde [email protected] voor. Via die weg moeten werkzoekenden ook aan hun digitale werkcoach laten zien dat ze aan hun sollicitatieplicht voldoen.

Maar Mariëlle Schipperen merkte dat een arbeidsbemiddelaar bij het dichtsbijzijnde UWV-kantoor geen inzicht had in haar gegevens: "Ik moest voor een andere afspraak langskomen op het plaatselijke UWV-kantoor. Toen werd gezegd dat ik alle gegevens uit mijn [email protected] uit moest printen, omdat die werkcoach helemaal niet in dat systeem kon."

Werk.nl hapert en zit vol fouten Experts over werk.nl 'Er gaan meer dingen fout dan goed bij werk.nl'

Topnieuws