We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

10 december 2012 08:16

Frederic wint So You Think You Can Dance

Bob Karman - Winnaar Frederic de Smet

De 19-jarige Frederic DeSmet is de winnaar van het vijfde seizoen van So You Think You Can Dance. De Vlaamse danser versloeg in de finale de Nederlandse Vivian Gomez Cardoso.

"Hetgeen wat ik nooit heb verwacht is uitgekomen", vertelde een gelukkige Frederic zondagavond na de finale van het RTL5-programma. "Het is echt ongelooflijk."

25.000 euro en opleiding

De jonge danser kon het naar eigen zeggen 'amper bevatten' dat hij de winnaar is geworden van So You Think You Can Dance. Frederic heeft 25.000 euro en een dansopleiding in het buitenland in de wacht weten te slepen. De Vlaming heeft sinds zijn veertiende jaar een passie voor dansen, maar kon deze niet delen met zijn ouders. Samen met een vriend volgt hij lessen op een dansschool waar de lerares zich al snel ontfermt over de jonge danser.

De ouders van Frederic toonden weinig belangstelling voor zijn passie en kwamen vrijwel nooit naar zijn optredens. Dat is gelukkig voor de danser tegenwoordig wel anders. Tijdens zijn optredens in So You Think You Can Dance waren ze regelmatig in het publiek te vinden.

Bekijk hier de winnende dans:

In beeld: Frederic wint finale SYTYCD

Topnieuws