Rijnsburg in ban van gifspin

Elk jaar z'n eigen komkommerdier

De ontsnapte kamspin in Rijnsburg is al bekroond tot het eerste 'komkommerdier' van 2015. Elk jaar in de nieuwsluwe komkommertijd is er wel een dierennieuwtje dat het nieuws een aantal dagen beheerst. Een overzicht in beeld.

Het kleine visje pieterman teisterde vorige zomer de kust bij Zandvoort. Er waren opeens veel meer meldingen van mensen die werden gestoken door de giftige stekels van het visje dan andere zomers.

©J. van der Linde

In de zomer van 2013 ging het vooral over het raadsel rond de dode wolf bij Luttelgeest. Eerst werd er gesproken over een grap, maar onderzoekers zeiden later dat het dier waarschijnlijk uit Oost-Europa is komen lopen.

©Getty Images

Amsterdammers schrokken in de zomer van 2011 van het nieuws dat er een tijgerpython was ontsnapt. Gelukkig kon de politie de slang al snel vangen. De eigenaar meldde zich later bij de politie.

©ANP

In juni 2005 werd er gezocht naar een poema op de Veluwe. Veel mensen claimden het dier gezien te hebben en er werden zelfs (vage) foto's gemaakt van het beest. Experts denken dat het om een grote verwilderde huiskat ging.

©Getty Images

Een visser slaat alarm: tijdens het vissen in Uden werd een vis aan zijn hengel opgegeten door een krokodil. De dierenambulance start een zoektocht maar vindt niks. Mogelijk heeft de visser een snoek gezien.

©Getty Images

In de Egmondse duinen ziet een gezin een leeuwin lopen. De politie zoekt met een helikopter, zonder resultaat. De beheerder van het gebied denkt de mensen eigenlijk één van de geïmporteerde schapen gezien hebben, die er rondlopen.

©Getty Images

Paniek in Enkhuizen nadat een giftige lanspuntslang uit een schuur zou zijn ontsnapt. Er wordt antigif verspreid en een grote zoekactie op touw gezet, maar niks gevonden. De gemeente denkt dat de verzorger het verhaal heeft verzonnen.