We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 mei 2010 07:35

Woedende moslims belagen cartoonist

De Zweedse cartoonist Lars Vilks is aangevallen door woedende moslims tijdens een toespraak over de vrijheid van meningsuiting in het Zweedse Uppsala.

Zweedse cartoonist aangevallen 2010-05-12fbca5c5b-b6bb-3dcb-b2c1-5cb048660eb5

Vilks liet tijdens zijn toespraak een video zien op Dumpert over islam en homoseksualiteit. Een man sprong op uit het publiek en gaf Vilks een kopstoot. De cartoonist viel daardoor tegen een muur.

Daarna probeerden ongeveer twintig personen de Zweedse tekenaar aan te vallen. Agenten grepen in en arresteerden twee betogers. Vilks raakte niet gewond bij het incident.

Vilks wordt beschermd sinds hij in 2007 het hoofd van de profeet Mohammed tekende op het lijf van een hond. In maart was een radicale Amerikaanse moslima, die zich JihadJane noemt, aangeklaagd omdat zij een plan beraamde om Vilks te doden.

Moslims vallen cartoonist Vilks aan

100.000 dollar op hoofd cartoonist Geen veroordeling om spotprent
Topnieuws