We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

04 juni 2014 17:27, in:

Aanslag Joods Museum Brussel

Verdachte aanslag Brussel verzet zich tegen uitlevering

De Franse oud-Syriëstrijder die wordt verdacht van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, verzet zich tegen uitlevering aan België. Hij wil in Frankrijk worden berecht.

De 29-jarige Mehdi Nemmouche verscheen vandaag voor een rechter in Versailles. Hij zit vast sinds hij vrijdag in de Zuid-Franse havenstad Marseille werd aangehouden.

ZIE OOK: Schutter in video: 'Ik heb Brussel doen branden'

Drie doden
Hij wordt beschuldigd van moord, poging tot moord en illegaal wapenbezit. De aanslag op zaterdag 24 mei kostte aan een Israëlisch echtpaar en een Franse medewerkster van het museum het leven. Een Belgische jongeman die als vrijwilliger bij het museum werkt, vecht nog steeds voor zijn leven.

Door zijn verzet tegen zijn uitlevering kan het nog enkele weken duren voordat Nemmouche aan de Belgische autoriteiten wordt overgedragen.