We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

08 januari 2015 16:03, in:

Dag na bloedige aanslag Parijs

Toeristen willen nog steeds naar Parijs

De aanslagen in Parijs en de gespannen klopjacht die gaande is om de daders te arresteren, lijkt niet te zorgen voor minder Nederlandse toeristen in de lichtstad.

Touroperator De Jong Intra en reisorganisatie TUI Nederland hebben geen annuleringen gekregen van geboekte stedentrips voor komend weekend. Wel had De Jong Intra een afzegging voor een reis eind februari. "Een stel uit Groningen wil vanwege de verschrikkelijke aanslag even niet naar Parijs", aldus een woordvoerder. 

ZIE OOK: Jihadvlaggen gevonden in vluchtauto

Komend weekend gaan zo'n 150 Nederlanders op stedentrip naar Parijs via De Jong Intra. Wekelijks gaan er ruim 5500 Nederlandse toeristen naar Parijs. Gemiddeld blijven ze 5 nachten in de Franse hoofdstad.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept toeristen in Parijs op 'alert' te blijven. Dat staat in het reisadvies voor Frankrijk. Dat reisadvies blijft echter groen, wat staat voor 'geen bijzondere veiligheidsrisico's'.