We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 maart 2015 06:36, in:

Cycloon treft Vanuatu

'Tientallen doden na cycloon tropisch eiland Vanuatu'

'Tientallen doden na cycloon tropisch eiland Vanuatu'

De eilandengroep Vanuatu is gisteren getroffen door een krachtige cycloon. De VN vreest dat er tientallen doden zijn gevallen.

Volgens eerste berichten zouden er al 44 doden zijn gevallen in het noordoosten van Vanuata, maar dat is nog niet bevestigd, zegt de VN.

ZIE OOK: Foto's: puinruimen na cycloon Marcia

Cycloon Pam is de krachtigste sinds tyfoon Haiyan, die op de Filipijnen zeker 5235 levens eiste. Pam heeft windsnelheden van 270 kilometer per uur en veroorzaakt zware regenval, overstromingen en aardverschuivingen.

"We vrezen het ergste", zei Sune Gudnitz, hoofd van het VN-coördinatieteam voor humanitaire zaken op Fiji. "Onze voornaamste zorg is een hoog aantal doden, maar we zijn ook bang voor een enorme verwoesting van het land."

De eilandengroep Vanuatu ligt in Oceanië, ten westen van Fiji en ten zuiden van de Salomonseilanden. Er wonen ruim 260.000 mensen.