We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

05 mei 2014 17:31

Steeds meer vandalisme in Auschwitz

Terwijl de meeste mensen het kamp bezoeken om stil te staan bij de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog, weten ook vandalen Auschwitz steeds vaker te inden. Ze spuiten graffiti op muren en britsen en stelen historische voorwerpen.

Er wordt nu gekeken of er beveiligingscamera's opgehangen kunnen worden in het complex dat 155 gebouwen telt. Dat zegt het Poolse tv-station TVN24. Maar het ministerie van Cultuur in Warschau ziet daar weinig in, omdat het de 'authenticiteit' van het herdenkingscentrum aantast.

De nazi's vermoordden tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 1,1 miljoen mensen in Auschwitz-Birkenau. De meeste slachtoffers waren Joden.

Topnieuws