We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

05 augustus 2014 13:37

'Palestijnen nog dit jaar lid Internationaal Strafhof'

De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken, Riad Al-Malki, wil dat de Palestijnen nog dit jaar lid worden van het Internationaal Strafhof (ICC).

Dat zei Malki zojuist op een persconferentie in Den Haag. Hij is daar nu om te horen welke stappen hij kan nemen om Palestina aan te laten sluiten bij het Internationaal Strafhof (ICC). "Israël laat ons geen andere keuze na de oorlogsmisdaden die zijn begaan in Gaza."

Verantwoordelijken berechten
"We moeten er alles aan doen om het Internationaal Strafhof in staat te stellen de verantwoordelijken te berechten." Malki hoopt dat het Strafhof besluit om grondig onderzoek te doen. "Als er misdaden zijn gepleegd door Palestijnse groepen, zullen we onze verantwoordelijkheid accepteren."

Eerder vandaag zei Malki al dat Israël zich in Gaza schuldig heeft gemaakt aan oorlogsmisdaden. "De afgelopen 28 dagen zijn er duidelijke bewijzen van Israëlische oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid", zei de minister.

Topnieuws