We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

07 mei 2013 16:09

Ontvoerder Cleveland was 'charismatisch'

Facebook - Ariel Castro

Een hele gewone man die met kinderen uit de buurt speelde en aan zijn auto sleutelde. Zo omschrijft Juan Perez, een buurtbewoner, de man die drie vrouwen tien jaar lang vasthield in zijn huis in Cleveland. Perez heeft nooit iets vreemds gemerkt aan de man, vertelt hij aan ABC News.

De drie vrouwen, Amanda Berry (27), Gina DeJesus (23) en Michelle Knight (32), raakten ongeveer 10 jaar geleden vermist.

Volgens de politie zijn ze waarschijnlijk al die jaren in gevangenschap gehouden in het huis van Ariel Castro. Ze werden ontdekt door buurman Charles Ramsey, die zag dat een vrouw uit alle macht probeerde het huis uit te komen en om hulp schreeuwde.

'Het raakt me ontzettend'

De 27-jarige Perez woont twee huizen verder. Hij kent Ariel Castro al van kinds af aan. "Hij reed vaak op z'n quad door de buurt. Als kinderen wilden, konden ze een stukje meerijden."

Volgens Perez stond hij in de buurt bekend als een charismatisch man. Hij had nooit vermoed dat zijn buurtgenoot tot zo iets gruwelijks in staat was. "Het raakt me ontzettend nu ik weet dat dit twee huizen verder is gebeurd en dat niemand van ons ook maar iets heeft gemerkt."

'Beangstigend gevoel'

"Ik schaam me. Niet alleen voor mezelf maar ook voor de gemeenschap en de buurt omdat we niks hebben gezien", zegt Perez.

Perez kan nog maar moeilijk bevatten wat er is gebeurd. "De angst voor wat er had kunnen gebeuren als ik jong was geweest, de angst of wat met mijn vrienden zou kunnen zijn gebeurd of met mijn zusje. Het is een beangstigend gevoel."

Reconstructie ontvoeringszaak vrouwen Cleveland Jarenlang vermiste vrouwen teruggevonden Ontvoerde vrouwen jarenlang vastgebonden Redder vrouwen barbecuede met ontvoerder

Topnieuws