Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

03 oktober 2015 16:42

Jongetje (6) geopereerd aan 'elfen-oren'

Gage Berger werd gepest om zijn flaporen. "Ze maakten altijd grapjes." Daarom onderging het jongetje op extreem jonge leeftijd een operatie.

Hij hield ervan om buiten te zijn, om lekker te spelen. Maar Timothy Berger (31) zag zijn zoon langzaam veranderen. De 6-jarige Gage uit het Amerikaanse Utah werd stiller, wilde niet meer naar school, vond zichzelf 'niet goed genoeg'. 

'Elf'
Op een gegeven moment zag vader Timothy zijn zoon voor de spiegel staan. "Hij probeerde zijn oren tegen zijn hoofd aan te duwen." Gage vertelt aan de nieuwszender Fox 7 hoe hij werd gepest op school. "Ze zeiden dat ik rare oren had. Dat ik eruit zag als een elf."

"Ik wil gewoon niet dat er grapjes over worden gemaakt", vervolgt het jochie. Zijn ouders waren bang dat het pesten zijn zelfvertrouwen en zelfbeeld naar beneden zou halen. Ze kwamen terecht bij een een praktijk voor plastische chirurgie, waar vaker mensen worden geholpen die ontevreden zijn over hun oren. Maar nooit op zo'n jonge leeftijd. 

Na een twee uur durende operatie was Gage van zijn 'elfen-oren' af. Twee dagen later mocht het verband eraf. De reactie van het jongetje, terwijl hij in de spiegel kijkt? "Oh my god!" En er volgt een glimlach van oor tot oor. 

Het resultaat is in onderstaande video te zien.

Topnieuws