We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

25 september 2014 16:02

Italië redt 90.000 vluchtelingen in één jaar

Italië heeft sinds het begin van een grote reddingsoperatie in oktober vorig jaar ongeveer 91.000 vluchtelingen gered uit de Middellandse Zee.

Sinds het begin van reddingsoperatie Mare Nostrum zijn ook 499 lijken geborgen door de Italiaanse marine. Nog eens 1446 migranten zijn vermist geraakt. Naast de 91.000 uit zee geviste vluchtelingen wisten nog eens 40.000 anderen het Zuid-Europese land te bereiken. Al met al verwacht Italië dit jaar zeker 150.000 vluchtelingen.

ZIE OOK: Italië redt 1600 bootvluchtelingen in één etmaal

Operatie Mare Nostrum begon vorig jaar halverwege oktober, na twee scheepsrampen bij het Italiaanse eilandje Lampedusa waarbij 360 doden vielen.

Ook vandaag was het raak op de Middellandse Zee. Ten zuiden van Cyprus raakte in ruwe zee een boot met 300 vermoedelijk Syrische vluchtelingen in nood. Een Cypriotisch cruiseschip wist de opvarenden te redden. Onder de vluchtelingen waren volgens Cypriotische media veel vrouwen en kinderen.

 

Topnieuws