We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

27 september 2014 10:33

Homoseks? 100 zweepslagen, 100 maanden cel of boete

De Indonesische provincie Aceh heeft een wet goedgekeurd die seks tussen mensen van hetzelfde geslacht strafbaar maakt. De straf bestaat uit 100 zweepslagen, 100 maanden celstraf of een boete van 1000 gram goud.

De wet wordt niet gelijk van kracht, maar wordt geleidelijk ingevoerd totdat 'iedereen er klaar voor is hem te handhaven',  zegt een parlementariĆ«r.

ZIE OOK: Maleisische oppositieleider toch veroordeeld om homoseks

Aceh is een noordelijke provincie van Indonesiƫ die in 2005 autonoom werd na een langdurige separatistenstrijd. In plaats van onafhankelijkheid kreeg de provincie verregaande autonomie en werd toegestaan dat Aceh islamitische wetgeving invoerde.

Behalve de straf voor homoseksuele relaties, voorziet de wet ook in straffen voor onder meer zedenmisdrijven, pedofilie en overspel. Homoseksuele geslachtsgemeenschap is bij Indonesische wet niet verboden, maar er rust een taboe op onder de grotendeels islamitische bevolking.

Topnieuws