We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

07 september 2013 06:45

Google verbetert beveiliging

Internetbedrijf Google heeft de ontwikkeling van betere beveiliging van informatie versneld. Daarmee wil Google het de NSA en buitenlandse geheime diensten moeilijker maken gegevens te onderscheppen.

Databestanden die tussen de computers van Google worden uitgewisseld, moeten snel beter worden versleuteld om afluisteraars tegen te werken, schrijft The Washington Post.

Google zou in juni al de ontwikkeling van betere beveiliging hebben versneld. Dat is de maand waarin de eerste documenten werden gepubliceerd over de spionagepraktijken van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA.

Vrijdag werd bekend dat de NSA technologiebedrijven ook zou betalen om toegang te krijgen tot vergrendelde data. Microsoft en Yahoo reageerden geschokt op de berichten. Yahoo vreest 'een aanzienlijk gevaar voor misbruik'.

 

Topnieuws