Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

04 maart 2015 09:42

Gangsterrapvideo met kinderen schokt Frankrijk

Gangsterrapvideo met kinderen schokt Frankrijk

Woede en verontwaardiging in Frankrijk over een videoclip met jonge kinderen die met pistolen en bundels geld zwaaien en rappen over drugsgebruik. De politie is een onderzoek begonnen naar de makers van de clip.

De video op YouTube is inmiddels bijna 400.000 keer bekeken. Vooral de leeftijd van de kinderen en de grove teksten leiden tot woede. Veel van de kinderen hebben de basisschoolleeftijd. Franse media noemen de rappende immigrantenkinderen 'babyrappers'.

ZIE OOK: Rapper Hozny krijgt taakstraf om bedreigen Wilders

De videoclip duurt ruim vijf minuten en is opgenomen in de stad Sarcelles, waar de omstreden oud-IMF-baas Dominique Strauss-Kahn ooit burgemeester was.

De titel van het nummer is '1er Pocheton', de Franse term voor de plastic zakjes waarin drugs wordt verkocht.

Liedteksten
Het lied gezongen in straattaal bevat teksten zoals: "We moeten geld verdienen. Haal je pistool niet te voorschijn als je niet de ballen hebt om te schieten. Hier hebben we geen genade, we schieten op je met mortieren."

En het gaat verder: "We schieten je neer, er is geen medelijden. We richten niet op je voeten, we schieten op je hoofd."

Acteren
De 25-jarige producer zegt tegen een Franse televisiezender dat de clip niet slecht bedoeld is. "We spreken over drugs zoals in films. Maar dit zijn geen dealers, ze gaan naar school. Het is acteren, net zoals acteurs doen."

Lokale bestuurders lieten desondanks weten dat ze geschokt zijn. De burgemeester van Sarcelles wil dat de makers worden vervolgd.

Topnieuws