Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

05 april 2016 09:55

Fayçal bleek niet de man met het hoedje: 'Ik ben zéér kwaad'

Fayçal bleek niet de man met het hoedje: 'Ik ben zéér kwaad'
De echte man met het hoedje wordt nog altijd gezocht.

Fayçal Cheffou (30), de man die in Brussel werd opgepakt als 'de terrorist met het hoedje', maar na vier dagen weer vrijkwam, heeft gereageerd op zijn arrestatie. "De politie had een zondebok nodig."

"Ik ben zeer, zeer, zeer kwaad", zegt hij tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws

Na vier dagen vrijgelaten
Cheffou werd een paar dagen na de aanslagen in Brussel en Zaventem opgepakt. De politie dacht dat hij de gevluchte 'terrorist met het hoedje' was. Na vier dagen werd hij vrijgelaten, omdat hij een alibi had.

"De politie wist al vanaf het begin dat ik tijdens de aanslagen niet op de luchthaven was. Toch bleven ze zich focussen op mij. Omdat ze een zondebok nodig hadden. Het bange volk wilde dat de voortvluchtige terroristen werden gepakt. Dus deed de politie alsof ze er één gepakt hadden door mij in de gevangenis te ­houden", zegt Cheffou tegen HLN.

'Met de dood bedreigd'
Hij zegt dat hij sinds zijn arrestatie met de dood wordt bedreigd. "Ik leef ondergedoken terwijl ik niets te maken heb met die aanslagen." Volgens Cheffou had de politie geen bewijs en is hij enkel opgepakt omdat de taxichauffeur die de terroristen oppikte, 'vond dat ik wat op die ene met dat hoedje leek'. "Maar méér hadden ze niet."

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws