We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

05 mei 2013 23:36

Curaçaose politicus Helmin Wiels vermoord

De 54-jarige Helmin Wiels is op Curaçao doodgeschoten. Wiels was de leider van de grootste politieke partij van het eiland, de onafhankelijkheidspartij Pueblo Soberano.

Twee mannen zouden op een strand vijf schoten op Wiels hebben afgevuurd. Dat zeggen de autoriteiten op het eiland.

Wiels streed met zijn partij sinds 2005 voor onafhankelijkheid van Curaçao. Zijn partij steunde het huidige zakenkabinet.

Wiels nam geen blad voor de mond
Helmin Wiels was maatschappelijk werker en had 9 jaar lang een dagelijks radioprogramma met actualiteiten. Hij nam zelden een blad voor de mond. Tijdens de verkiezingen van vorig jaar beledigde hij volgens politieke tegenstanders Nederland, vrouwen en de Rooms-Katholieke Kerk.

In maart van dit jaar toonde de PVV zich verontwaardigd over een uitspraak die Wiels een jaar eerder zou hebben gedaan. Hij zou hardop hebben gezegd dat hij lijkzakken voorziet voor Nederlanders. Later sprak hij tegen dat hij dat zou hebben gezegd: "Ik ben niet gek."

Beelden van de Curaçaose tv:

 

 

 

 

Topnieuws