We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 augustus 2015 02:29

Brandweervliegtuigen aan de grond door drone

Brandweervliegtuigen aan de grond door drone

De brandweer in Canada heeft veel last gehad van een drone bij het bestrijden van een grote natuurbrand in het westen van Canada. Omdat er een onbekende drone boven de brand vloog, konden acht blushelikopers niet meer de lucht in.

De toestellen stonden uren aan de grond, omdat vliegen te gevaarlijk was. In Canada is het verboden om met een drone boven branden te vliegen. Autoriteiten zoeken nu naar de eigenaar van de drone, maar die is spoorloos.

Een brandweerwoordvoerder noemt het in de Vancouver Sun 'onvoorstelbaar frustrerend'. "De brand is hevig en onze eerste prioriteit is het beschermen van huizen." Al zeker één woning is verwoest door de vlammen. Honderd huizen zijn ontruimd. 

Topnieuws