Vluchtelingen dood in truck

Meer dan 70 dode vluchtelingen in gevonden vrachtwagen Oostenrijk

28 augustus 2015 08:28 Aangepast: 28 augustus 2015 09:19
Beeld © AFP

Onderzoekers hebben meer dan zeventig lichamen gevonden in de vrachtwagen die gisteren ontdekt werd in Oostenrijk. Dat heeft de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken gezegd.

De politie zei eerder nog dat er zeker twintig en mogelijk vijftig vluchtelingen in de vrachtwagen zijn gestorven, mogelijk door verstikking. Het exacte dodental wordt later vandaag bekendgemaakt.

De truck stond op de weg tussen de Hongaarse grens en de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Die route wordt veel gebruikt door mensensmokkelaars. De vluchtelingen waren waarschijnlijk al dood toen de truck Oostenrijk binnenkwam.

Vrachtwagen nog onderzocht
"Ze hebben de hele nacht doorgewerkt en ik denk dat alle lichamen er nu uit zijn gehaald'', zei een politiewoordvoerder. "Forensisch onderzoekers zijn nog bezig met de vrachtwagen.'' De vrachtwagen staat in een gebouw van de douane in Nickelsdorf, waar koelfaciliteiten zijn.

De vrachtwagen werd gisteren ontdekt op een vluchtstrook. Agenten zagen de vrachtwagen kort voor het middaguur. Ze gingen ervan uit dat de truck pech had. Toen ze voor de vrachtwagen stonden, bleek er iets heel anders aan de hand. Ze zagen bloed uit het laadruim sijpelen en het rook naar lijken, meldt de de politiechef. 

Meer op rtlnieuws.nl: 
Tientallen vluchtelingen gestikt in vrachtwagen Oostenrijk
Identificatie vluchtelingen ramptruck lastige klus

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore