Buitenland

Trump over speciaal aanklager: 'Dit is ontzettend schadelijk voor ons land'

19 mei 2017 05:26 Aangepast: 28 juli 2017 02:00
Trump sprak de pers toe vanuit Mar-a-Lago in Florida. Beeld © AFP

De aanstelling van speciaal aanklager Robert Mueller om de Russische invloeden op de Amerikaanse presidentsverkiezingen te onderzoeken, is volgens Trump 'ontzettend schadelijk voor het land'.

Tijdens een bijeenkomst met de pers zei de president: "Ik geloof dat het ons land ontzettend schaadt, omdat het aantoont dat we een verdeeld, niet-verenigd land zijn."

Druk met zichzelf

Hij benoemde de taken waar het land momenteel voor staat, zoals het beteugelen van Noord-Korea. En dan helpt het niet als andere landen zien dat de Verenigde Staten momenteel vooral druk zijn met zichzelf. "Hopelijk gaat dit snel voorbij, omdat we absoluut eensgezindheid moeten laten zien, als we dingen willen bereiken."

Eerder op de dag omschreef hij de aansteling van de speciaal aanklager al als de grootste politieke heksenjacht in de geschiedenis van de VS.

Gisteren werd voormalig FBI-directeur Robert Mueller benoemd om het onderzoek naar de Rusland-connectie voort te zetten. Dat was nodig geworden nadat Trump FBI-baas James Comey, die dat onderzoek deed, had ontslagen. Op een vraag over dat ontslag reageerde de president nogal geïrriteerd. 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore