Buitenland

Man redt vrouw uit vallende lift, komt zelf om: 'Hij bleef maar schreeuwen'

02 januari 2016 11:13 Aangepast: 02 januari 2016 18:32
Stephen Hewett-Brown. Beeld © Facebook

Op oudejaarsavond verrichtte Stephen Hewett-Brown (25) een heldendaad die hij moest bekopen met zijn eigen leven. Hij duwde Erude Sanchez, die net was ingestapt, uit de lift. Toen hij erachteraan wilde, zakte de lift en kwam hij ertussen.

Hewett-Brown stond samen met tien anderen in de lift, onder wie Sanchez (43) en haar tienjarige neefje, die op de derde verdieping in waren gestapt. De lift zakte langzaam, en stopte toen plotseling. Flatbewoners, die bekend waren met eerdere problemen van de lift, lukte het de deur open te duwen. Hewett-Brown duwde daarop Sanchez naar buiten. "Hij wenste me een gelukkig 2016 toe", vertelde de vrouw tegen US Today.

"Ik krijg geen lucht"
​Hewett-Brown wilde achter haar aan naar buiten, maar op dat moment viel de lift nog verder naar beneden, waarmee hij wordt geplet tussen het plafond van de lift en de derde verdieping, vertelden getuigen aan de politie. 

Acht mensen stonden nog in de lift en belden het alarmnummer, mensen op de derde verdieping probeerden met alle macht Hewett-Brown te bevrijden. "Ik krijg geen lucht", zou hij hebben gezegd. 

"Ik probeerde de lift omhoog te trekken, om hem te bevrijden. Maar het was te zwaar", vertelde Emmanuel Coronado tegen CBS New York

"Hij bleef maar schreeuwen", zegt Alisha Jiminez, die in de lift stond. "De liftdeuren bleven maar open en dicht gaan." De vriendin van Hewett-Brown stond ook in de lift en moest toekijken hoe haar vriend langzaam stierf.

Te laat
Toen de politie aankwam in het gebouw, was Hewett-Brown buiten kennis. Ze wisten hem te bevrijden, maar het was al te laat. In het ziekenhuis werd hij doodverklaard. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Lift stort van zeven hoog naar beneden: dode en zwaargewonde

Een bewoner van het 26 verdiepingen tellende flatgebouw vertelde CBS New York dat er in het verleden al vaker problemen zijn geweest met de lift. "We komen altijd vast te zitten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore