Ga naar de inhoud
Buitenland

Amerikaanse techbedrijven spreken zich massaal uit tegen beleid van Trump

Beeld © AFP

Meerdere grote, Amerikaanse bedrijven spreken zich uit tegen het inreisverbod van Trump. Facebook-baas Mark Zuckerberg schrijft dat hij het beleid veroordeelt, maar ook Apple en Google laten weten dat ze niet achter de maatregel staan.

Dat de techbedrijven zich zo fel tegen de maatregel uitspreken, komt niet uit de lucht vallen. De drie bedrijven hebben namelijk veel migranten in dienst. Dat schrijft ook de baas van Apple, Tim Cook, in een e-mail naar zijn medewerkers

"Dit bedrijf zou niet bestaan zonder immigranten. Ik hoor van veel medewerkers dat ze zich zorgen maken, en ik deel die zorgen."

Trots op migranten

Mark Zuckerberg, één van de oprichters van Facebook, schrijft dat zijn eigen grootouders migranten waren, en dat de ouders van zijn vrouw uit China en Vietnam komen. "Amerika is een land van migranten, en daar moeten we trots op zijn."

Ook Microsoft en Google hebben laten weten dat ze het oneens zijn met de maatregelen van Trump. Google roept medewerkers die in het buitenland zijn terug, en zegt dat de maatregel invloed heeft op ten minste 187 medewerkers van het bedrijf. Volgens Microsoft geldt dat bij hen voor 76 medewerkers.

Gratis slaapplaatsen

Andere bedrijven proberen de migranten te helpen. Airbnb biedt bijvoorbeeld mensen die Amerika niet meer in mogen gratis slaapplaatsen aan. De baas van Airbnb, Brian Chesky, zegt op Twitter dat hij migranten op die manier wil steunen. Luchtvaartmaatschappij Qantas biedt aan om vluchten te vergoeden.

Meer op rtlnieuws.nl:
Politici furieus over inreisverbod Trump, eisen actie van Rutte