Ga naar de inhoud
Niet eerste keer

Indonesische voetballer overlijdt door blikseminslag tijdens wedstrijd

Septian Raharja. Beeld © FBI Subang @ Instagram

In Indonesië is een voetballer overleden nadat hij tijdens een wedstrijd door de bliksem was getroffen. Op sociale media gaan beelden rond van het moment waarop de 34-jarige Septian Raharja geraakt wordt.

Raharja nam het volgens lokale media met zijn club FBI Subang op tegen 2 FLO FC Bandung, in een vriendschappelijk duel. Op beelden is te zien dat hij rustig over het veld loopt van het Siliwangi Stadium op West Java. Nadat een flits van vuur hem geraakt heeft, valt hij om. Medespelers snellen naar hem toe om hulp te bieden, maar dat mocht niet meer baten.

'Beste plaats naast Allah'

Volgens lokale media ademde de speler nog wel na de inslag, maar overleed hij later in het ziekenhuis.

Op Instagram plaatste de club van de tegenstanders een bericht waarin staat: “Wij, de grote familie van 2 FLO FC Bandung, zijn diep bedroefd door het overlijden van de heer Septian Raharja, lid van FBI Subang. Wij hopen dat de overledene de beste plaats krijgt aan de zijde van Allah. Amen.”

Het meteorologisch instituut van Indonesië BMKG maakte later bekend dat de wolk waaruit de bliksemflits kwam, slechts 300 meter boven het stadion hing.

Eric Jongbloed

Vorig jaar werd er in Indonesië ook al een speler door de bliksem getroffen, maar die kon met succes gereanimeerd worden.

In Nederland is ook eens een dodelijke blikseminslag gebeurd bij een voetbalwedstrijd. In 1984 kwam de keeper van amateurclub DWS Eric Jongbloed, de zoon van de voormalig doelman van het Nederlands elftal Jan Jongbloed, om het leven toen hij door een bliksemflits werd getroffen.

Voetballers
Lees ook:
Voetballers in ziekenhuis na blikseminslag: 'Zag overal vonkjes op mijn lichaam'