Ga naar de inhoud
Ongeluk bij bergwandeling

Politie zoekt getuigen drama drie Nederlandse wandelaars: 'Oorzaak misschien wel nooit bekend'

Het gebied waarin het ongeluk plaatsvond. Beeld © Mauritius Images GmbH

Het onderzoek naar het ongeluk in Zwitserland waarbij afgelopen week drie Nederlanders om het leven kwamen, kan nog weken duren. Volgens een woordvoerder van het Zwitserse Openbaar Ministerie is het mogelijk dat nooit duidelijk wordt wat er zich precies heeft afgespeeld.

Bij het ongeluk kwamen een Nederlandse moeder van 57, haar dochter van 25 en zoon van 22 om. De drie raakten afgelopen woensdag vermist tijdens een wandeling op een berg in de buurt van de stad Montreux.

Vrijdag werden hun lichamen gevonden. De lichamen werden ongeveer 300 meter onder een wandelpad gevonden. Het vermoeden bestaat dat de gezinsleden een dodelijke val hebben gemaakt.

'Weinig informatie'

Het onderzoek naar het ongeluk is nog in volle gang, zegt Vincent Derouand, woordvoerder van het Openbaar Ministerie in het kanton Vaud, waar het ongeluk gebeurde, tegen RTL Nieuws.

Moeder,
Lees ook:
Moeder, zoon en dochter komen om bij wandeling in Zwitserland

"Het onderzoek bevindt zich nog in een vroeg stadium, en er is nog weinig informatie", zegt Derouand. "Omdat het incident plaatsvond in onherbergzaam gebied, is het niet eenvoudig om snel antwoorden te vinden", zegt hij.

Volgens de woordvoerder onderzoekt de plaatselijke gendarmerie de omstandigheden. "Er wordt onderzoek gedaan in de omgeving, maar soms is het onmogelijk om aanwijzingen te vinden."

Berggids Edward Bekker zei afgelopen weekend tegen RTL Nieuws dat het gebied waarin het ongeluk plaatsvond erg rotsachtig en steil is. Het is mogelijk dat de drie daardoor in de problemen zijn gekomen.

Getuigen

De plaatselijke politie is op zoek naar getuigen. Omdat de slachtoffers enige dagen vermist waren, gaat men er niet vanuit dat er mensen zijn die het ongeluk hebben zien gebeuren. Wel hoopt de politie mensen te spreken uit een nabijgelegen dorp, die het drietal hebben zien lopen.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS