Ga naar de inhoud
Drie rottweilers

Hardloper doodgebeten in Italië door loslopende honden

Rottweilers staan niet bekend als van nature agressief, al is een goede opvoeding bij dit ras wel extra belangrijk. (beeld ter illustratie) Beeld © Getty Images

In een voorstad van Rome is een hardloper doodgebeten door drie honden. Volgens lokale media werd de man vanmorgen dood gevonden in een park met bijtwonden aan zijn armen en in zijn gezicht.

Op dat moment liepen de drie honden, rottweilers, nog onbewaakt om hem heen.  Waarschijnlijk waren de drie rottweilers ontsnapt uit een woning in de buurt, schrijft de lokale krant Il Fatto Quotidiano.  

Het slachtoffer is een man van middelbare leeftijd. Hij is nog niet geïdentificeerd.

Beer
Lees ook:
Beer die hardloper doodde gevangen in Italië, nabestaanden tegen afmaken

De honden zijn gevangen door de politie. Een gewapende hondenvanger assisteerde daarbij. Het is nog niet duidelijk wat er met de dieren zal gebeuren. De eigenaar wordt waarschijnlijk aangeklaagd omdat hij zijn honden niet onder controle heeft gehouden.

Rottweilers staan niet bekend als bijzonder gevaarlijk of van nature agressief, al wordt het ras wel gezien als een ras waarbij een goede opvoeding extra belangrijk is. Wel worden ze door hun gespierde bouw ook regelmatig ingezet als waakhond.