Ga naar de inhoud
Ruimteschepen en regenbogen

Dierenrechtenclub PETA wil paarden uit draaimolens verbannen

Beeld © ANP / SIPA USA

Beelden van paarden en andere dieren moeten verdwijnen uit draaimolens. Dat vindt de dierenrechtenorganisatie PETA. "Carrousels met een dierenthema vieren onbedoeld de uitbuiting van bewuste wezens", schrijft de organisatie.

De brief van PETA is gericht aan Chance Rides, de grootste producent van draaimolens in de Verenigde Staten.

Beelden van dieren zouden kinderen het idee kunnen geven 'dat dieren er alleen maar zijn voor ons amusement, terwijl ze net als wij angst, pijn, vreugde en liefde kunnen ervaren'.

Bulldozers, ruimteschepen en regenbogen

"Kinderen leren door te spelen", stelt de organisatie. "En als we ze leren om respect en compassie te hebben voor alle levende, voelende wezens kan helpen bij het creëren van een wereld die rechtvaardiger en barmhartiger is."

Volgens PETA zouden beelden van dieren vervangen moeten worden door autootjes, vliegtuigen, ruimteschepen, vallende sterren, bezems, bulldozers en regenbogen.

Dierenorganisatie
Lees ook:
Dierenorganisatie PETA niet blij met nieuwe hond Britney Spears

"Tijden veranderen", schrijft PETA-baas Ingrid Newkirk, "en de laatste decennia is ons begrip voor dieren geëvolueerd. Dieren die als attractie worden ingezet, zoals kamelen, paarden, olifanten en dolfijnen, zijn niet vrij hun eigen leven te leiden."

Volgens de brief zou de fabrikant met een koerswijziging 'twee krachtige boodschappen' kunnen afgeven: "Dieren moeten gerespecteerd worden en niet uitgebuit, en bedrijven kunnen en moeten met hun tijd meegaan. Veel andere bedrijven hebben hun ontwerpen aangepast in de geest van de hedendaagse perceptie in de maatschappij over onze relatie met andere soorten op deze planeet."