Ga naar de inhoud
Identiteit nog niet bekend

Drie doden en zwaargewonde bij schietpartij op universiteit Las Vegas

Geschrokken gezichten op de universiteitscampus in Las Vegas. Beeld © ANP / AFP

Een schietpartij op een universiteitscampus in Las Vegas heeft aan drie mensen het leven gekost. Een ander raakte zwaargewond. Ook de schutter zelf is overleden.

De schietpartij vond gisteren even voor het middaguur plaats op een campus van de universiteit van Nevada, meldt de politie van Las Vegas in een verklaring. Wie de slachtoffers zijn, is nog niet bekendgemaakt. Ook over de identiteit van de schutter is niets bekend, noch over een motief.

Schutter binnen half uur dood

De schutter is volgens de politie 'binnen een half uur' na de schietpartij overleden, meldt The New York Times. Of hij zichzelf van het leven beroofd heeft of door de politie is doodgeschoten, is niet bekendgemaakt.

Een docent op de universiteit zegt tegen MSNBC dat hij buiten geweerschoten hoorde. "Zeven, acht schoten. De een na de ander", verklaart hij. "Zodra we dat hoorden, renden we naar binnen omdat we ons realiseerden dat het om een echte schietpartij ging."  

'Tragisch en hartverscheurend'

Studenten hebben volgens de politie geschokt gereageerd op de schietpartij. De universiteit, met meer dan 35.000 studenten, blijft de rest van de middag dicht. De burgemeester van Las Vegas, Carolyn Goodman, noemde de schietpartij 'tragisch en hartverscheurend'. Het Witte Huis is ook op de hoogte van het incident.

De universiteitscampus ligt niet ver van The Strip, het stuk van de boulevard waaraan de beroemdste casino's van Las Vegas liggen. Ook het internationale vliegveld van Las Vegas is in de buurt. Daar werd tijdelijk het vliegverkeer stilgelegd. 

In 2017 kwamen in Las Vegas zestig mensen om het leven toen een man het vuur opende op de bezoekers van een muziekfestival. Het was een van de dodelijkste schietpartijen uit de Amerikaanse geschiedenis.

Heb jij vragen over zelfdoding?

Stichting 113: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week