Ga naar de inhoud
Zes personen omgekomen

Hevige overstromingen in Zuidoost-India, duizenden geëvacueerd

Inwoners van Chennai proberen een ondergelopen straat door te komen. Beeld © ANP / EPA

In het zuidoosten van India zorgt cycloon Michaung voor hevige regenval en harde wind, waardoor duizenden mensen geëvacueerd zijn uit lagergelegen gebieden van de deelstaten Andhra Pradesh en Tamil Nadu.

Daarnaast spreekt de politie van de stad Chennai, hoofdstad van deelstaat Tamil Nadu, over zes doden als gevolg van de storm. Deze mensen zouden omgekomen zijn door elektrocutie en vallende constructies als gevolg van het weer. 

Grote ravage

Veel woonwijken van de stad Chennai zijn overstroomd, auto's zijn weggevaagd, fabrieken zijn gesloten, bomen zijn ontworteld en de landingsbaan van de luchthaven van Chennai staat onder water, schrijft persbureau Reuters. 

De verwachting is dat cycloon Michaung vandaag rond het middaguur aan land komt aan de kust van de Zuid-Indiase deelstaat Andhra Pradesh, bericht het weerbureau van India. De cycloon zou bestaan uit aanhoudende windsnelheden van 90 tot 100 km per uur, met windstoten tot 110 km per uur.

Evacuaties

Bijna zevenduizend mensen zijn geëvacueerd uit de kustdistricten van de staat en nog eens 21.000 kunnen worden geëvacueerd, afhankelijk van het traject en de ernst van de cycloon, meldde het persbureau.

De verwachting is dat het ergste weer woensdagochtend voorbij zal zijn.

Bekijk ook: Overstromingen India: 'We hebben alleen nog de kleren die we aanhebben'

01:00
Zware overstromingen in het zuiden van India kostten in 2021 meer dan 20 mensen het leven. Huizen werden opgeslokt door het water. En door de onbegaanbare wegen moest een Indiaas bruidspaar creatief zijn.