Ga naar de inhoud
FBI doet onderzoek

Explosie bij grensovergang VS-Canada, 'geen bewijs voor terrorisme'

Politie en FBI bij de grensovergang. Beeld © EPA / Pat Cray

Bij een grensovergang tussen Canada en de Verenigde Staten is een zware explosie geweest. Op de Rainbow Bridge bij Niagara Falls ontplofte een auto. In eerste instantie meldden media dat het mogelijk om een terroristische aanval ging, maar een gouverneur zei later 'dat daar geen bewijs voor is'. De FBI doet onderzoek.

In de auto zijn twee lichamen gevonden, dat van de bestuurder en een passagier. Hoewel eerst werd gemeld dat het om een mogelijke terroristische aanval ging, meldde de gouverneur van New York, Kathy Hochul, later dat er geen explosieven zijn gevonden.

Er is volgens haar dan ook geen bewijs of indicatie dat het om terrorisme gaat, meldt onder meer ABC News

Niagara Falls

Hochul heeft wel de politie van de staat opdracht gegeven samen te werken met de terrorisme-taskforce van de FBI.

Amerikaanse media berichten dat het ontplofte voertuig vanuit Canada kwam en op weg was naar de Verenigde Staten. De twee steden aan weerszijden van de grens heten hetzelfde: Niagara Falls.

De staat New York heeft uit voorzorg alle vier de grensovergangen met Canada afgesloten na het voorval. De grenswachten van beide landen hebben zich nog niet uitgelaten over het incident.

Ook de luchthaven Buffalo, op 32 kilometer van de grensovergang, neemt extra veiligheidsmaatregelen.

Thanksgiving Day

Het is een van de drukste dagen van het jaar bij de grensovergang omdat het morgen Thanksgiving Day is, een populaire feestdag waarop veel families samenkomen. "We onderzoeken de zaak en kunnen op dit moment verder niets zeggen", zei een woordvoerder van de FBI.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft gezegd dat beide landen samenwerken om de veiligheid van reizigers te waarborgen. "In het hele land wordt de beveiliging bij de grens opgeschroefd", zei hij. "We nemen dit extreem serieus."

Waarom
Lees ook:
Waarom deze oude brief van Bin Laden nu weer veel gedeeld wordt online