Ga naar de inhoud
Opnieuw ophef

Dochter van beroemde oorlogsveteraan Tom Moore stak zijn boekopbrengsten in eigen zak

Hannah Ingram-Moore, dochter van oorlogsveteraan Tom Moore. Beeld © Alamy Limited

De dochter van de bekende Britse oorlogsveteraan Tom Moore, bekend als 'captain Tom', heeft toegegeven dat ze de opbrengsten van zijn drie boeken zelf heeft gehouden. Dit terwijl het geld eigenlijk bedoeld was voor het goede doel. Het gaat om een bedrag van 800.000 pond, omgerekend zo'n 927.000 euro.

Hannah Ingram-Moore vertelde dat in het tv-programma TalkTV met Piers Morgan. Het was de wens van Tom Moore dat de opbrengsten van zijn drie boeken naar zijn stichting Club Nook zouden gaan.

Deze stichting staat los van liefdadigheidsinstelling The Captain Tom Foundation, die naar de oorlogsveteraan is genoemd. Het geld ging echter niet naar die stichting, maar belandde in handen van Ingram-Moore.

Tom Moore ken je misschien nog wel van de coronaperiode. Hij kreeg wereldwijde bekendheid toen hij tijdens de pandemie miljoenen ponden inzamelde voor de bestrijding van het virus.

Rondjes lopen

Dit deed hij door met zijn rollator rondjes te lopen in zijn tuin. Zijn oorspronkelijke doel was om voor zijn honderdste verjaardag duizend pond op te halen. Op zijn verjaardag op 30 april stond de teller echter al op dertig miljoen pond.

Voor zijn inzamelingsactie werd hij tot ridder geslagen door de Britse koningin Elizabeth. In februari 2021 overleed Moore aan de gevolgen van het coronavirus. Na zijn dood was er geregeld ophef over wat zijn nabestaanden met zijn geld deden.

In deze video zie je hoe Moore tot ridder werd geslagen:

Beroemde veteraan Tom Moore (100) geridderd door de Queen

01:19
Elizabeth sloeg hem tot ridder.

Zo bouwde dochter Hannah een spa- en zwembadcomplex in haar eigen tuin met het geld van The Captain Tom Foundation. In het interview met Morgan zegt ze hier spijt van te hebben.

125.000
Lees ook:
125.000 kaartjes voor verjaardag Brit, die miljoenen inzamelde voor gezondheidszorg