Ga naar de inhoud
Reizigers muurvast

Flinke brand in parkeergarage Britse luchthaven legt vliegverkeer plat

De brand breidde zich snel uit in de parkeergarage. Beeld © ANP / Rex

Een flinke brand in een parkeergarage veroorzaakt flinke problemen voor een vliegveld bij Londen. De hele ochtend zijn er geen vluchten mogelijk van en naar Luton Airport en reizigers die al op het vliegveld zijn, zitten muurvast als hun auto in de parkeergarage staat.

De brand in Car Park 2 brak gisteravond uit en verspreidde zich snel. De brandweer kwam massaal naar de brand toe, maar kon niet voorkomen dat de parkeergarage 'deels instortte'.

Vijftien brandweerwagens

De luchtverkeersleiding besloot uit voorzorg om alle vluchten tot zeker vandaag 13.00 uur (Nederlandse tijd) te annuleren. Op de website van Schiphol is te zien dat alleen EasyJet naar de bestemming vliegt, onduidelijk is nog of deze vluchten geannuleerd of omgeleid worden.

Vijftien brandweerwagens hielpen het vuur te bestrijden, dat uiteindelijk de helft van de parkeergarage in lichterlaaie zette. Reizigers delen beelden van de brand op sociale media:

Vier brandweerlieden en een medewerker van het vliegveld raakten gewond. Zij ademden mogelijk rook in.

Hotels vol

Honderden reizigers zitten volgens de BBC op het vliegveld. Veel mensen zeggen tegen de zender dat hun auto in de parkeergarage staat. Luchtvaartmaatschappijen geven niet thuis en alle hotels in de buurt van het vliegveld zitten volgeboekt.

Het Londense vliegveld is het op vier na grootste van Groot-Brittannië. Alleen Heathrow, Gatwick, Manchester en Stansted zijn groter. Jaarlijks reizen zo'n 13 miljoen reizigers via Luton Airport.

Nieuw-Zeelands
Lees ook:
Nieuw-Zeelands vliegveld ligt halve dag plat om skischoenwarmer