Ga naar de inhoud
Duitse herder

Nog meer bijtincidenten: hond van president Biden weg uit Witte Huis

Commander, de hond van Joe Biden, is geen lieverdje. Beeld © AFP

Commander, de hond van de Amerikaanse president Joe Biden, is weggehaald uit het Witte Huis. Daartoe is besloten, omdat is gebleken dat de Duitse herder meer personeelsleden gebeten had dan eerder bekend was.

De Bidens hebben de tweejarige Duitse herder naar een onbekende plek gestuurd en denken nog na over de 'vervolgstappen' voor het dier, meldt het Witte Huis.

De presidentiële veiligheidsdienst had eerder tegen CNN gezegd dat Commander, die in 2021 als pup in het Witte Huis kwam, elf van zijn agenten had gebeten. Nu berichten CNN en Axios echter dat het werkelijke aantal hoger ligt en dat de hond ook andere medewerkers van het Witte Huis heeft gebeten.

Duitse
Lees ook:
Duitse herder van Biden bijt voor elfde keer, dit keer agent gewond

Waar Commander nu is, is niet bekendgemaakt. Ook is niet bekend of zijn verhuizing permanent is. De laatste keer dat Commander in het Witte Huis werd gezien was op 30 september, toen fotografen hem zagen op het Truman-balkon van de privévertrekken van de president.

Stress

De Bidens hebben eerder de 'stressvolle omgeving' in het Witte Huis de schuld gegeven van het onstuimige gedrag van hun huisdieren. Commander is de tweede hond van de Bidens die uit het Witte Huis wordt gestuurd wegens bijten. Commanders voorganger Major, eveneens een Duitse herder, werd naar vrienden van de familie in Delaware gestuurd.

De Bidens introduceerden Commander in december 2021 met de nodige tamtam. Op Twitter, dat nu X heet, plaatste de president de boodschap 'Welkom in het Witte Huis' samen met een foto van een puppy met een tennisbal in zijn bek.