Ga naar de inhoud
'Nachtmerrie'

Vermist meisje (9) in VS teruggevonden dankzij vingerafdruk op losgeldbrief

De politie in het natuurpark waar Charlotte vermist raakte. Beeld © AP

Een man die een 9-jarig meisje had ontvoerd in de Verenigde Staten en een losgeldbrief naar haar ouders had gestuurd, heeft in plaats van het losgeld bezoek gekregen van de politie. Het waren zijn vingerafdrukken die op de brief zaten. Het meisje werd daarna snel gevonden.

De 9-jarige Charlotte Sena verdween zaterdag tijdens een kampeerweekend met haar ouders toen ze een rondje ging fietsen, meldt de Britse omroep BBC. Ruim 48 uur werd met man en macht naar haar gezocht, tot er een losgeldbrief werd afgeleverd bij Charlottes ouders.

De vingerafdrukken op de brief kwamen overeen met die van de 47-jarige Craig Nelson Ross. Hij was in 1999 gearresteerd voor rijden onder invloed en de vingerafdrukken leidden de politie rechtstreeks naar het huis van zijn moeder, waar hij ook woonde.

Nachtmerrie

Ross werd gearresteerd en Charlotte werd niet veel later in een kast in diens huis gevonden. Volgens de lokale burgemeester was het 'de nachtmerrie van elke ouder', maar maakt het meisje het naar omstandigheden inmiddels goed. De Amber Alert die voor Charlotte was verstuurd, werd snel daarna ingetrokken.

De politie onderzoekt nog hoe de ontvoering precies heeft kunnen gebeuren.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update