Ga naar de inhoud
Binnen één jaar

Malcolm (89) voltooit bucketlist: 90 challenges voor z'n 90ste

Malcolm Metcalf bij het hospice waarvoor hij geld inzamelde Beeld © Priscilla Bacon Hospice

Malcolm Metcalf had één wens: voor z'n 90ste verjaardag 90 dingen doen waar hij in de 89 jaar ervoor nooit aan toegekomen was. En het is hem gelukt, binnen een jaar.

Metcalf begon in januari aan zijn missie, waarmee hij ook nog eens 1500 euro binnenhaalde voor het Priscilla Bacon-hospice, dat hard toe was aan een nieuwe aanbouw. 

Rijden op een maaidorser

Het eerste item op zijn bucketlist was het volgen van een college op de Universtiteit van East Anglia. Daarna schoor hij onder andere schapen, deed hij een eigen radioshow bij de BBC en reed hij op een Harley Davidson in een konvooi bikers.

Maar hij luidde ook kerkklokken, kreeg een rondleiding op een kerncentrale, reed op een maaidorser, was jurylid bij een hondenshow en stond achter de toonbank bij een fish-and-chipsshop.

Zijn laatste challenge was een tocht door Norfolk in verschillende soorten voertuigen, waaronder een politieauto, een schoorsteenvegersbusje, een Bentley en de oude Cadillac van Elvis Presley, waarin The King in Duitsland had gereden toen hij daar gelegerd was. 

Stockcar

Metcalf sloot de laatste challenge af in een stock car, waarmee hij een aantal rondjes over een circuit reed. Hoe dat ging, zie je hieronder:

Metcalfs favoriete challenge was het plaatsnemen achter de stuurknuppel van een vliegtuig. "Het was echt sensationeel toen ik daarvan de besturing overnam", zei hij daarover. "Ik denk dat ik de oudste man ben die in dat vliegtuig heeft gezeten." 

Metcalf, die in december zijn 90ste verjaardag hoopt te vieren, zegt niet van plan te zijn nu achter de geraniums te gaan zitten. Daarvoor heeft hij naar eigen zeggen nog te veel plannen voor de toekomst.