Ga naar de inhoud
Al een week vermist

Frankrijk in de ban van verdwijning Lina (15)

Links: de politie doorzoekt een huis in de zoektocht naar lina. Rechts: Lina Beeld © AFP / Gendarmerie Nationale

In Frankrijk wordt met man en macht gezocht naar de vermiste Lina. Het 15-jarige meisje verdween een week geleden op klaarlichte dag. Ondanks massale politie-inzet en verschillende huiszoekingen ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Lina vertrok vorige week zaterdag vanuit haar ouderlijk huis in het dorpje Saint-Blaise-la-Roche, in de Vogezen. Ze had afgesproken met haar vriendje in Straatsburg, en zou daar met de trein naartoe reizen, maar verscheen niet op de afspraak. 

Haar vriend, die tevergeefs op haar stond te wachten, kon haar niet bereiken. Daarop nam hij contact op met haar moeder, die direct alarm sloeg. 

Niet op station

Uit bewakingsbeelden van het station in Saint-Blaise-la-Roche bleek dat het meisje daar nooit is aangekomen. Het vermoeden bestaat dat ze tussen haar ouderlijk huis en het station, een wandeling van zo'n twee kilometer, iets is overkomen. 

Resten
Lees ook:
Resten van vermiste man na 52 jaar gevonden op gletsjer Oostenrijk

Al de hele week kamt de politie de route die Lina zou hebben afgelegd uit Ook vijvers in de buurt zijn door duikers doorzocht, maar zonder resultaat.

Getuigen hebben het meisje op de ochtend van haar verdwijning nog zien lopen. Zeven minuten nadat ze voor het laatst gezien is, werd haar telefoon uitgeschakeld. 

Geen spoor

De politie vreest dat het meisje in een auto is meegenomen. Volgens het onderzoeksteam is er geen reden om aan te nemen dat Lina zelf moedwillig verdwenen is. Ook zijn er geen sporen van een aanrijding gevonden. 

De afgelopen dagen doorzocht de politie onder meer een huis en een auto in de buurt van de plek van de verdwijning, maar ook die doorzoekingen leverden geen spoor op van het vermiste meisje. 

'Een marteling'

De moeder van Lina is wanhopig, maar heeft de moed nog niet opgegeven. "Het is een marteling om je kinderen niet bij je in de buurt te hebben", zei ze tegen Franse media. "Het is iets dat ik niemand toewens, het is een enorme pijn."

De politie probeert onder meer aan de hand van gsm-gegevens aanknopingspunten te vinden voor het onderzoek, maar heeft daarin tot nu toe geen resultaten geboekt.