Ga naar de inhoud
Explosief materiaal

Dode door ontploffing granaten Tweede Wereldoorlog in Normandië

Foto ter illustratie. Beeld © SIPA Press France / Editorial / ANP

Door een explosie van munitie uit de Tweede Wereldoorlog is vandaag in Normandië een man om het leven gekomen. Twee anderen raakten bij de explosie gewond.

Het ongeluk gebeurde in het dorp La Meauffe, zo'n 60 kilometer van Caen, waar het drietal een huis leeghaalde na het overlijden van de bewoner op 100-jarige leeftijd. Volgens de Franse nieuwszender BFMTV is het dodelijke slachtoffer een 64-jarige man. 

Een andere 64-jarige man raakte bij het ongeluk zwaargewond en werd per helikopter naar een ziekenhuis in Caen gebracht. Een derde persoon, een man van 51, raakte lichtgewond.

Granaten

Volgens de Franse zender France Blue gooide een van hen een zak 'rommel' op het vuur, kennelijk zonder te kijken of zich te realiseren wat er precies in zat. In die zak zat de bom.

Massagraf
Lees ook:
Massagraf Duitse soldaten gaat na 80 jaar open door biecht Fransman

Volgens de burgemeester van het dorp bevatte de inhoud 15 tot 20 kilo explosief materiaal, waaronder gedemonteerde granaten. 

Deskundigen van de explosievenopruimingsdienst vonden naderhand nog 5 kilo oude munitie in de zwaar beschadigde woning. Ze brachten het op een veilige plek tot ontploffing.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.