Ga naar de inhoud
'Nachtmerrie'

Nabestaanden door alligator gedode vrouw geschokt: 'Aanval niet uitgelokt'

Sabrina Peckham en haar dochter Breauna Dorris. Beeld © Gofundme

De nabestaanden van de 41-jarige vrouw die vrijdag dood werd gevonden in de bek van een alligator in de Amerikaanse staat Florida, zijn geschokt door haar overlijden én door een aantal reacties op sociale media. "Het is onzin dat ze de aanval zelf zou hebben uitgelokt", zegt haar dochter.

Op de inzamelingssite Gofundme zegt dochter Breauna Dorris dat haar familie 'gebroken' is en het verlies nog niet kan bevatten. "We keken uit naar nog heel veel jaren in haar bijzijn."

Afschuwelijk geleden

Tegen de nieuwszender Fox News zegt ze ervan uit te gaan dat haar moeder, de dakloze Sabrina Peckham, mogelijk op weg was naar de plek waar ze overnachtte toen de alligator haar plots vanuit het water aanviel. Een 'nachtmerrie', noemt ze het overlijden van haar moeder. "Als je eraan denkt hoe dat moet zijn gegaan... Niet pijnloos, niet snel, niet makkelijk. Ze moet afschuwelijk hebben geleden."

Een voorbijganger die de alligator zag, waarschuwde de politie. Bekijk de beelden hier:

Enorme alligator duikt op in woonwijk met dode vrouw in bek

00:44
Na de gruwelijke vondst werd de alligator gedood.

Breauna Dorris zegt dat ze voelde dat iets niet in de haak was toen ze haar moeder donderdagavond en vrijdagochtend niet had gezien. "Voordat haar naam was vrijgegeven, voordat haar lichaam was geïdentificeerd, wist ik dat ze ergens daar buiten moest zijn. Ik wist dat er berichten rondgingen over een alligator met menselijke resten in zijn bek."

Verkeerde pad

De nabestaanden zijn verdrietig dat ze nu wordt weggezet in de media als een dakloze die geregeld in aanraking kwam met de politie. "Ze is absoluut het verkeerde pad ingeslagen", zegt haar dochter. "Maar ze was totaal niet zelfzuchtig. Dat ze dakloos was, maakte niet uit. Als het nodig was zou ze je haar laatste eten geven of het shirt dat ze droeg."

Op Gofundme heeft ze een crowdfunding-actie opgezet om de crematie van haar moeder te kunnen bekostigen en de urn te kunnen bijzetten in het familiegraf. Tot nu toe is ruim 8000 dollar binnengekomen (omgerekend zo'n 7500 euro). 

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update