Ga naar de inhoud
Stiekem gefilmd

Spaanse priester opgepakt voor drogeren en seksueel misbruiken vrouwen

De kathedraal van Malaga. Hier vierde de priester niet de mis, beeld is ter illustratie. Beeld © GettyImages

Een priester is in Zuid-Spanje opgepakt op verdenking van het drogeren en seksueel misbruiken van vrouwen. Hij zou de misdaden zelf hebben gefilmd. Aan de hand van in beslag genomen videobeelden zijn tot dusver vijf slachtoffers geïdentificeerd.

De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn en zegt dat de geïdentificeerde vrouwen niet op de hoogte waren van het bestaan van de beelden. Volgens de politie behoorden de vrouwen tot de vriendenkring van de 34-jarige verdachte en werden ze misbruikt tijdens groepsreizen in verschillende regio's in Spanje. Zijn vriendengroepen kwamen uit Malaga, Madrid en Córdoba en hadden elkaar in religieuze kampen ontmoet.

"Hij heeft misbruik gemaakt van zijn status als priester om de daden uit te voeren", zegt de politie tegen de Spaanse krant El País. Het bisdom Malaga heeft een verklaring afgegeven waarin het benadrukt dat het 'diep de schade voelt die deze situatie met zich meebrengt'. 

'Seksuele praktijken'

Het onderzoek begon in augustus, toen zijn eigen partner video's en foto's ontdekte van het vermeende misbruik. Ze trof foto's en video's aan waarop haar man verscheen die 'allerlei seksuele praktijken' uitvoerde op een reeks halfnaakte vrouwen. Deze leken te slapen of onder invloed van een kalmerend middel, aldus de politie. De vrouw schakelde direct de autoriteiten in. Ook maakte ze een kopie van het album, omdat ze vermoedde dat de handelingen niet met wederzijds goedvinden waren gebeurd.

Het bisdom van Malaga, dat verantwoordelijk is voor de priester, zegt mee te werken met justitie.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update