Ga naar de inhoud
Dorp bij Valencia

Spanjaard overleden na te zijn gespietst bij stierenrennen

Een stier met in brand gestoken hoorns tijdens 'Bou embolat' (letterlijk: stier met ballen) in Carpesa, Valencia. Beeld © EPA

In Spanje is een 61-jarige man overleden die door een stier was gespietst tijdens het traditionele stierenrennen. De stier doorboorde de man in zijn zij. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht en overleed daar.

Het gebeurde tijdens een festival in La Pobla de Farnals, een dorp in de buurt van de Oost-Spaanse stad Valencia. Daar wordt jaarlijks het populaire stierenrennen georganiseerd, net als in 1820 andere Spaanse gemeentes volgens dierenrechtenorganisaties.

Stieren worden dan losgelaten in de straten terwijl een groep mensen voor de dieren uitrent. Activisten vinden de evenementen gevaarlijk en wreed en willen dat die afgeschaft worden.

Nog een andere deelnemer

De stier die de man doodde, Cocinero, kreeg ook nog een andere deelnemer op zijn hoorn. Die tweede Spanjaard is ook naar het ziekenhuis gebracht en verkeert volgens de autoriteiten in een stabiele situatie.

Volgens getuigen namen de twee niet actief deel aan het stierengevecht, zo melden lokale media. Het duo zou slechts toeschouwers zijn geweest.

Uit medeleven zijn alle feestelijke en religieuze evenementen die voor vandaag gepland waren, opgeschort.