Ga naar de inhoud
Ruim 4 meter

Enorme alligator sleept lichaam met zich mee in woonwijk Florida

Enorme alligator duikt op in woonwijk met dode vrouw in bek

00:44

Een alligator die een menselijk lichaam meesleepte dook gisteren op in een woonwijk in Largo, een plaats in Florida. Buurtbewoner JaMarcus Bullard zag het huiveringwekkende tafereel in een kanaal. "Ik zag een lichaam in z'n bek, dus ik begon te filmen." Korte tijd later werd het ruim vier meter lange dier doodgeschoten.

Slachtoffer
Update:
Slachtoffer van alligator in Amerikaanse wijk is 41-jarige vrouw

Bullard was onderweg naar een sollicitatiegesprek toen hij in een kanaal in zijn woonwijk de alligator met het lichaam zag. "Ik pakte een steen op om hem te raken, maar hij ging weer terug het water in," vertelt hij tegen televisiezender Spectrum News.

Zijn hersenen hadden naar eigen zeggen 'moeite om te geloven' wat hij zojuist had gezien. Toch belde hij de hulpdiensten. Die rukten na de melding uit, schrijft de New York Post. Volgens Bullard schoten zij het dier vervolgens dood. 

Amerikaan
Lees meer:
Amerikaan vergist zich: 'hond' blijkt alligator, bijt hem in been

Largo, de plek waar het lugubere tafereel zich afspeelde, ligt vlak bij Clearwater. Dat ligt weer bij het populaire Ridgecrest Park. Daar is een meer waarin alligators leven. 

De grootste

De dieren trekken regelmatig de wijk in, vertellen buurtbewoners aan Amerikaanse media. Volgens een van hen was dit de grootste alligator die ze ooit zag. 

Of de persoon ook daadwerkelijk gedood is door het dier of op een andere manier om het leven kwam, wordt nog door de lokale politie onderzocht. De identiteit is niet bekend. 

Bekijk ook: enorme alligator duikt op in woonwijk met lichaam in bek

00:44
Een toevallige voorbijganger zag in de plaats Largo in Florida een alligator met een menselijk lichaam in een kanaal.