Ga naar de inhoud
Militair vermist

Hoofdkwartier Russische Zwarte Zeevloot getroffen door raketaanval

Archiefbeeld van oorlogsschepen uit de Russische Zwarte Zeevloot. Beeld © AFP / Editorial

Het hoofdkwartier van de Russische vloot op de Zwarte Zee in Sevastopol is getroffen door een aanval met een raket. Volgens het Russische ministerie van Defensie is één militair vermist. Eerder werd nog gemeld dat de militair was omgekomen. De Oekraïense krijgsmacht spreekt van een 'succesvolle aanval'.

De door Rusland geïnstalleerde gouverneur Michaïl Razvozjajev meldde op berichtendienst Telegram dat in het gebouw brand was uitgebroken en hulpdiensten werden ingezet. Er zijn volgens hem geen burgerdoelen getroffen en er zijn ook geen burgers gewond geraakt.

Aanvankelijk waarschuwde de gouverneur dat er mogelijk nog meer raketten zouden kunnen neerkomen. Hoewel dat gevaar volgens de autoriteiten geweken is, worden burgers toch opgeroepen om niet naar het centrum te komen. 

Grote
Lees ook:
Grote delen Oekraïne onder Russisch vuur, doden en gewonden

Op beelden die rondgaan op sociale media en Oekraïense nieuwssites is te zien dat een gat is geslagen in het hoofdkwartier. De rookpluim boven het gebouw is van ver te zien. Het ministerie van Defensie zegt dat op de Krim vijf raketten door de luchtafweer zijn neergehaald.

Het door Rusland geïnstalleerde bestuur op de Krim meldde gelijktijdig dat er een 'ongeëvenaarde cyberaanval' werd uitgevoerd op het schiereiland. Dat leidt volgens Oleg Krjoetsjkov tot internetstoringen.

Sevastopol is de grootste stad op de Krim en telde voor het begin van de oorlog meer dan 500.000 inwoners.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS