Ga naar de inhoud
Verstopt onder vloer

Nog veel meer drugs gevonden in kinderopvang New York waar kind stierf

De politie vond de drugs na een tip. Beeld © NYPD

In een kinderdagverblijf in New York waar vorige week een 1-jarig jongetje om het leven kwam door een drugsoverdosis, zijn door de politie nog veel meer drugs gevonden. Na een tip vonden agenten een geheime ruimte onder de vloer waar zo'n 8 tot 10 kilo aan fentanyl en andere drugs verstopt waren.

De dreumes Nicholas Dominici kwam vorige week om het leven in het kinderdagverblijf Divino Niño in de Amerikaanse miljoenenstad. Hij is vermoedelijk overleden door de drug fentanyl, een sterke pijnstiller. Drie andere kinderen – alle drie tussen de 8 maanden en 2 jaar oud – moesten naar het ziekenhuis omdat ze drugs binnen hadden gekregen.

Op matrasjes van kinderen

De politie vond vorige week in het kinderdagverblijf een kilo fentanyl, op een stapel matrasjes waar de kinderen op slapen. De eigenaar van de kinderopvang in de Bronx, Grei Mendez, werd net als haar huurder Carlisto Acevedo Brito meteen gearresteerd. Ze worden verdacht van drugsbezit dat heeft geleid tot de dood, en het gezamenlijk dealen van drugs met de dood tot gevolg.

Dreumes
Lees ook:
Dreumes dood en drie kinderen gewond door drugs in kinderopvang New York

Maar na een tip ging de politie deze week verder op zoek in het kinderdagverblijf. Onder de vloer werden meer dan tien zakken met drugs gevonden. Het gaat om verschillende soorten verdovende middelen. Op foto's die de politie deelt is te zien dat bruin en wit poeder op verschillende manieren verpakt is.

Dodelijk spul

Volgens de politie gaat het om een enorme hoeveelheid drugs die 500.000 mensen had kunnen doden, meldt de BBC. Er werd in het kinderdagverblijf ook apparatuur gevonden waarmee de drugs kon worden verpakt.

Fentanyl is vijftig keer sterker dan heroïne. Meer dan 100.000 Amerikanen sterven jaarlijks door een drugsoverdosis, in meer dan de helft van de gevallen komt het door het gebruik van fentanyl.