Ga naar de inhoud
Tot 3 oktober

München verwacht 6 miljoen bezoekers op Oktoberfest, onder wie duizenden Nederlanders

Een vrouw brengt grote glazen bier rond op het Oktoberfest in München. Beeld © EPA

De Duitse stad München verwacht dat dit jaar zeker zes miljoen mensen het beroemde Oktoberfest zullen bezoeken. Dat begint vandaag en duurt tot dinsdag 3 oktober. Ook veel Nederlanders lijken ernaartoe te gaan.

Dat laatste valt op te maken uit cijfers van NS International en busvervoerder FlixBus. Die melden dat in deze periode meer kaarten van en naar München zijn geboekt.

Sterke stijging

NS International ziet tijdens Oktoberfest een zeer sterkte stijging in de kaartverkoop van en naar München. "We zien dat de bestemming populair is, het valt ook echt op", zegt een woordvoerder. Het is volgens haar 'zeer aannemelijk' dat de populariteit te maken heeft met Oktoberfest.

Daarnaast zijn veel Nederlanders van plan om naar het Oktoberfest te gaan met een FlixBus. Een woordvoerder van de busvervoerder spreekt van een 'significante' stijging in de ticketverkoop. Het gaat om 1000 extra reizigers tussen Nederland en München, al kan Flixbus niet met zekerheid zeggen of zij allemaal naar het volksfeest gaan. Volgens haar zijn er vanaf Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam meer passagiers die naar München reizen. Het gaat om zo'n 15 tot 17 procent.

Pul
Lees ook
Pul bier op Oktoberfest in München dit jaar euro's duurder

Last minute

Bij Oktoberfest.nl kunnen feestgangers een compleet reispakket naar München boeken. Directeur John Zut meldt dat dit jaar tussen de 1000 en 2000 mensen dat bij hem hebben gedaan. Hij is nog niet helemaal volgeboekt, maar hij verwacht wel dat dit gaat gebeuren. "De laatste weken zijn er altijd mensen die last minute bellen."

Het aantal boekingen is volgens hem de afgelopen jaren gelijk gebleven. Wel vragen mensen vaker een offerte aan. "Mensen besluiten soms in Nederland te blijven omdat accommodaties in München erg duur zijn", aldus Zut. Vooral jongeren haken daarom af.

Geen
Lees ook
Geen XL-bierpullen of spannende decolletés: Duitsland baalt van Oktoberfest

Ook hier bierfeesten

Bezoekers betalen vanwege de inflatie gemiddeld 6 procent meer voor een biertje dan vorig jaar. Bier kost nu tussen de 12,60 en 14,90 euro per liter. Wel is er gratis water.

Ook in Nederland zijn komende weken verschillende, kleinere Oktoberfesten.

Bekijk ook - Jetzt geht's los: zo genieten de bezoekers van Oktoberfest

01:19
In 2018 werd het Oktoberfest zo gevierd.