Ga naar de inhoud
Opgenomen en verspreid

Jeugdspelers Real Madrid gearresteerd om seksvideo

De Spaanse politie heeft drie jeugdspelers van Real Madrid aangehouden omdat zij verdacht worden van het opnemen en verspreiden van een seksvideo met een minderjarige. Een speler van het derde elftal van Real zou de video hebben opgenomen en de anderen zouden deze daarna hebben verspreid.

Een vierde voetballer werd alleen ondervraagd door de politie. Het gaat naast de speler van het derde elftal om twee reservespelers. 

De verdachten, die allemaal ouder dan 18 zijn, werden gisteren opgepakt op het trainingscomplex van Real. Ze zijn na hun aanhouding en verhoor weer vrijgelaten. De politie heeft de opnames en berichten op hun telefoons wel in beslag genomen.

Toestemming voor seks, niet voor beelden

De politie kwam in actie nadat de moeder van het 16-jarige vermeende slachtoffer op de Canarische Eilanden aangifte had gedaan. Het incident was in juni.

Rubiales
Lees ook:
Rubiales moet zich voor rechter in Madrid verantwoorden voor kus

Het meisje had toestemming gegeven voor de seks, maar niet voor het filmen ervan. Ze kwam er pas later achter dat de beelden waren verspreid.

Fel debat in Spanje

In Spanje wordt een fel debat gevoerd over grensoverschrijdend gedrag sinds de kus van voetbaldirecteur Luis Rubiales op het WK in Australië. Afgelopen week was er opnieuw een incident dat nationale aandacht kreeg. Een man betastte de billen van een tv-verslaggeefster. Bekijk dat hier: 

Spaanse politie pakt man op die live op tv billen reporter betastte

01:52
De man werd na het incident gearresteerd.