Ga naar de inhoud
TeacherLuke

Populaire tiktokker uit VS opgepakt: seks met minderjarige gefilmd

De TikTokker Luke tijdens zijn arrestatie. Beeld © NationTV

De Amerikaan Luke Rockwell, met meer dan één miljoen volgers op TikTok beter bekend als TeacherLuke, is in Thailand opgepakt vanwege seks met een minderjarig meisje. Dat schrijven meerdere Amerikaanse en Thaise media.

De 29-jarige Rockwell maakt op het platform vooral filmpjes waarop hij als leraar Engels te zien is. Als Leraar Luke probeert hij anderen de Engelse taal bij te spijkeren.

Rockwell doet dat niet alleen online, maar hij werkt ook in Thailand als leraar. Zo geeft hij in Bangkok Engelse les aan de lokale bevolking. 

Ook gefilmd

Het dagblad de Bangkok Post schrijft dat hij nu is opgepakt in de wijk Watthana in Bangkok. Volgens de politie zou hij namelijk seks hebben gehad met een 16-jarig meisje en dit ook hebben gefilmd.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update

Hoewel de leeftijdsgrens voor seksueel zelfbeschikkingsrecht in Thailand op 15 jaar ligt, moeten ouders van kinderen tot de leeftijd van 18 jaar nog wel toestemming geven. En dat was niet gebeurd. 

De moeder van het meisje zou pas van de seks hebben geweten, toen het meisje opeens erg ziek werd. Ze bleek een soa te hebben, schrijft de krant de Daily Mail die de moeder zou hebben gesproken.

'Mocht niets vertellen'

Volgens de krant zou het meisje al maandenlang contact hebben met Rockwell. Ze verwijderde alle berichten na elk gesprek, en ze mocht thuis niets vertellen over de seks. "Hij vertelde mijn dochter dat hij van haar hield en dat ze bij hem moest komen wonen als ze niet langer minderjarig was."

De moeder deed aangifte bij de politie in Bangkok waarna Rockwell werd opgepakt. Hij zou aan de politie hebben bevestigd dat hij een relatie zou hebben met het meisje. Volgens verschillende media hangt Rockwell nu een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar boven het hoofd.