Ga naar de inhoud
Beschuldigd van diefstal

Agenten in VS schieten zwangere vrouw en ongeboren kind dood

De politie heeft deze beelden vrijgegeven.

De politie in Ohio, in de Verenigde Staten, heeft beelden vrijgegeven van de fatale arrestatie van een zwangere zwarte vrouw. De 21-jarige Ta'Kiya Young kwam daarbij om het leven, net als haar ongeboren kind.

De politie was naar de parkeerplaats van een supermarkt gekomen na een melding van diefstal. Een medewerker had de politie gebeld omdat Ta'Kiya Young 'meerdere flessen drank' zou hebben gestolen.

Agenten omsingelden haar auto en gaven de vrouw opdracht om uit te stappen en sloegen het zijraam van de auto in. Een van de agenten herhaalde het bevel voordat hij begon te schieten, volgens de politie omdat ze met de auto in de richting van de agenten reed.

Young werd geraakt door een kogel door de voorruit. Ze kwam om het leven, samen met haar ongeboren kind. De familie van Young is er kapot van, zegt hun advocaat. "Het is overduidelijk dat haar dood te voorkomen was. Het gaat hier om machtsmisbruik door de politie. De familie was woest, maar ook gefrustreerd dat deze agenten haar het leven hebben ontnomen, zonder enige reden."

'Wacht met oordelen'

Volgens de advocaat klopt het verhaal over de diefstal niet. Young zou de flessen alcohol in de winkel hebben achtergelaten voordat ze vertrok. De politievakbond roept op om te wachten met oordelen tot alle feiten bekend zijn.

"Deze agent moest in een split second een beslissing nemen, terwijl hij voor een bewegende auto stond, een wapen van 900 kilo." De agent die Young doodschoot, zit tijdelijk thuis, een andere agent is inmiddels weer aan het werk.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update