Ga naar de inhoud
Toename besmettingen

Witte Huis roept Amerikanen op nieuwe covid-boosterprikken te halen

President Joe Biden krijgt een boostershot in oktober 2022. Beeld © Xinhua News Agency / White House

De regering-Biden gaat er bij alle Amerikanen op aandringen om de komende herfst een boosterprik te halen voor het coronavirus om een nieuwe golf infecties tegen te gaan. Dit zei een woordvoerder van het Witte Huis gisteren.

Volgens de ambtenaar ziet de Amerikaanse gezondheidsdienst Centers for Disease Control and Prevention (CDC) een toename in het aantal infecties en ziekenhuisopnames door het virus, maar blijven de cijfers vooralsnog laag.

De vaccinmakers Moderna, Novavax, Pfizer en BioNTech hebben eigen versies gemaakt van de boosterprik als bescherming tegen een aantal subvarianten van het coronavirus.

Voor
Lees ook:
Voor het eerst sinds uitbraak virus geen coronapatiënten meer op ic

Afhankelijk van de goedkeuring van de gezondheidsautoriteiten in de Verenigde Staten en Europa verwachten de bedrijven de nieuwe prikken de komende weken beschikbaar te hebben voor de herfstvaccinaties. 

"We willen alle Amerikanen aanmoedigen deze boosterprikken te gaan halen, naast griepprikken en RSV-prikken", zei het Witte Huis.

Veel doden

De VS werd volgens de officiële cijfers het hardst getroffen door de epidemie. In het land raakten meer dan honderdmiljoen mensen besmet met het virus. Meer dan een miljoen mensen kwamen in het land door covid om het leven.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.