Ga naar de inhoud
Lollige reacties

Stop met naaktfoto's tussen zonnebloemen, vraagt Britse kweker

Beeld ter illustratie. Beeld © Getty

De eigenaar van een zonnebloemenveld op het Britse eilandje Hayling Island heeft bezoekers opgeroepen hun kleren aan te houden tijdens een bezoek. Het bedrijf Stoke Fruit Farm heeft er genoeg van dat veel mensen in hun bloemenveld uit de kleren gaan om naaktfoto's te maken.

Het bedrijf op het eilandje aan de Engelse zuidkust schrijft op hun Facebookpagina dat er steeds vaker 'meldingen van naaktfotografie' binnenkomen. De kweker van groenten en fruit heeft op het terrein een veld met zonnebloemen als attractie voor bezoekers. Maar in 'Sam's Sunflowers' gaan nu dus iets te vaak mensen uit de kleren voor pikante foto's.

Een bezoekster klaagde erover dat haar zoon opeens oog in oog stond met een vrouw die 'alleen maar een string' droeg. De jongen 'wist niet waar hij kijken moest'.

Drie naaktlopers op één dag

Beheerder Sam Wilson zegt tegen de BBC dat er 'een aantal incidenten met naakte mensen' is geweest. Sinds het veld is geopend op 28 juli, zouden er minstens vier naaktlopers gesignaleerd zijn, waarvan drie op dezelfde dag. "Dat hier foto's gemaakt worden is niets nieuws", zegt Wilson, "maar tot nu toe waren die altijd respectvol en georganiseerd, zodat andere mensen er geen last van hadden."

Het Facebookbericht zie je hier:

"Mensen vinden het leuk om hier foto's te maken voor Instagram", gaat Wilson verder, "maar we vragen ze wel om hun kleren aan te houden. Dit is een plek voor gezinnen. Er komen meer meldingen van naaktfotografie en dat willen we niet hebben als het veld open is voor het publiek."

'Zonnebloemen in mijn tuin...'

Zo zei een bezoeker tegen de BBC: "Wij stuitten op een fotoshoot. Ik ben niet preuts, maar je verwacht geen bijna-naakte lichamen als je bloemen aan het bekijken bent."

De oproep kan op Facebook op veel reacties rekenen. Sommige mensen vragen zich af of het een publiciteitsstunt van het bedrijf is. Maar de meeste reacties zijn grappig bedoeld, zoals: "Ik heb zonnebloemen in mijn tuin staan, voor als er nog ondeugende vrouwen zijn die wat foto's willen maken!" En: "Je moet het verplicht stellen de foto's hier te delen." En nog deze: "Waar is dit? Ik vraag het voor een vriend."

Adviesraad
Lees ook:
Adviesraad Meta pleit voor toestaan tepels op Instagram en Facebook