Ga naar de inhoud
Experts unaniem

Loslopende leeuw Berlijn blijkt wild zwijn: gevaar geweken

Duitse burgemeester geeft verlossende woord: 'Geen enkele bevestiging van een roofdier'

00:59

Na twee dagen onzekerheid is daar eindelijk het verlossende woord: de loslopende 'leeuwin' bij Berlijn is geen leeuw. Dat maakten de burgemeester van Kleinmachnow en de politie in een persconferentie bekend na uitvoerig onderzoek naar het dier. "Er is geen enkel bewijs dat er een leeuwin rondloopt", zei de burgemeester.

Twee dagen lang werd met man en macht naar een mogelijk loslopende leeuwin gezocht in de buurt van de Duitse hoofdstad Berlijn. Meer dan 120 mensen waren naar het dier op zoek. In de nacht van woensdag op donderdag werd een dier - dat leek op een leeuwin - gespot. 

Het videobeeld van het wilde dier werd door onafhankelijke experts vergeleken met beelden van leeuwen. Zij waren unaniem van mening dat het lichaam van het dier niet overeenkomt met de kenmerken van een leeuwin. Ook werd met warmtebeeldcamera's in de omgeving gezocht. In twee dagen werd geen enkel spoor van een leeuw gevonden. Volgens de experts was het hoogstwaarschijnlijk 'gewoon' een wild zwijn.

Zo zag het dier eruit op video:

Automobilist in Berlijn filmt 'leeuwin', blijkt in werkelijkheid zwijn

00:42
Dagenlang werd naar een vermoedelijke leeuwin gezocht aan de rand van Berlijn. Een automobilist filmde het wilde dier.

Volgens de burgemeester van Kleinmachnow is het gevaar nu dan ook geweken. Hij erkent dat er een dier is gezien in de nacht van woensdag op donderdag, maar benadrukt dat het onderzoek erop wijst dat het écht geen leeuwin was.

De grootschalige zoektocht naar het dier was volgens de burgemeester wel terecht, vanwege het vermeende gevaar voor mensen.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.